D Travellers

Zuid SULAWESI ROADTRIP

Sulawesi Best Vakantie Deals

8 dagen Zuid Sulawesi Roadtrip Indonesia

Makassar – Bira Kust – Toraja – Sengkang
 • Groepreis max. 10 deelnemers
 • Wandelreizen
 • Natuurreizen
 • Cultuurreizen

Reis samen met kleine groepreis naar Toraja langs schitterend landschap van Zuid Sulawesi, en door Reizen naar Prachtige Bira Strand.

Losari Strand Makassar
Sengkang
Jeneponto Zout Dorp
Tempe Meer
Bara Strand Bulukumba
Bira Kust
Toraja, Makale
Rantepao
Batu Tumonga

Dag 01 Makassar
Landen in Makassar, de hoofdstad van Zuid Sulawesi. We gaan rechtstreeks naar de hotel en genieten van avond diner bij de hotel restaurant.

Dag 02 Makassar –Bantaeng –Tana Beru –Bira
Roadtrip naar Bira langs Jeneponto Dorp en Bantaeng Dorp. Reis duurt ongeveer 6 uur met comfortable minibus maken we lunch stop bij lokale eenvoudige visrestaurant. We rijden verder langs tana Beru en maken we even een fotostop hier.

Dag 03 Bira Bulukumba
Genieten de omgeving op je eigen tempo.

Dag 04Bira –Watampone –Sengkang
Na het ontbijt rijden we naar Sengkang, gelegen in het centrum van het voormalig koninkrijk van Bugis. Daarna maken we kort wandeling in Watampone en maken we een bezoek in het Museum van Andi Mappasisi om de collecties van de voormalige Bugis-royalty’s te bekijken, met één van hun meest beroemde koningen “Arung Pallakka”.
De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant , darna rijden we verder naar Tempe Meer om het drijvende dorp te bezoeken (Opmerking: Tempe Lake kan ondiep zijn droog seizoen als gevolg van gebrek aan regenval. Als het meer te ondiep is, kunnen we het meer niet oversteken). Diner en overnachting in het hotel.

Dag 05Sengkang –Palopo –Toraja
Na het ontbijt bezoeken we een traditioneel Bugis Silk Weaving Centre. We rijden vervolgens via Palopo naar Toraja. Palopo is een kleine moslimhaven. Het is ook bekend als de oudste haven van Indonesië. De lunch wordt geserveerd in een lokale restaurant. Na de lunch rijden we verder naar Toraja. Onderweg kunt u genieten van een spectaculair uitzicht. We komen late in de middag aan in Toraja. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 06 Toraja Tour : Lemo –Suaya –Londa –Kete Kesu
Na het ontbijt maken we een dagtour om Tana Toraja teverkennen. Eerst gaan we naar Lemo ,een rotsgraven zien. Dit is een traditionele begraafplaats in Lemo. Verder naar Suaya om het geheim van de Babyboom te ontdekken. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Daarna gaan we verder naar Londa, om een Ancient Grafkamers te zien.Verder rijden we naar Kete Kesu, een van de oudste dorpen van Toraja. Hier genieten we de authentiek Tongkonan huizen and traditionele rijstschuren, ook beroemd om zijn traditionele kleurrijke houtsnijwerk.
Dag 07 Toraja Tour: Batutumonga – Bori
Na het ontbijt vertrekken we naar Batutumonga en om te genieten van een prachtig uitzicht over Rantepao en de omliggende valleien. Van de hoogtepunt van Toraja.
De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Na het eten, gaan we een korte wandeling maken voor ongeveer 2 uur passeren door de rijstvelden, lokale dorp en beleven de dagelijks leven van de Toraja mensen. Daarna gaan we door reizen naar Nord Toraja, om bori parinding megalieten te bezoeken. Dit gebied symboliseert de grote begrafenisceremoniën, wat in het verleden wordt bewaard.
Diner en overnachting in het hotel (B/L/D)
Dag 08 Toraja –Makassar
Na het (vroeg) ontbijt rijden we terug naar Makassar. We stoppen bij Puncak Lakawan in Enrekang die bekend staat als Erotic Mountain. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in Pare-Pare. Aankomst in de namiddag in Makassar. Het diner wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.
Eind van deze tour

√ Overnachtingen bij middeklasse hotels
√ Dagelijks ontbijt tijdens het reis
√ Genoemde Maaltijd tijdens het reis
√ Vervoer en brandstoffen kosten tijdens de reis
√ Mineral water tijdens het reis
√ Verovoer kosten van MAkassar Java naar Toraja
√ Entree ticketkosten bij genoemde excursies tijdens het reis

 • Melia Hotel Makassar
 • Anda Beach,Bira
 • Misiliana, Toraja
 • Toraja land gemiddelde temperatuur tussen 25-12 graden. met werkelijk temperatuur gevoel tussen 28-18 graden.
 • Deze reisprogramma is ideaal om te combineren met Bali als aankomst en vertrek bestemming.
 • Vliegen vanuit Bali duurt ongeveer 1,5 uur met binnenlandsevluchten.
 • In Makassar en het meeste gebied van Zuid Sulawesi zijn moslem gelovig en   hebben heel veel moskee. het is mogelijk dat de moskee hard geluid maken tijdens gebeds tijd.

 

5/5
Boek deze reis*

Combineer deze reis met